Chumelí.....

Chumelí.....

Anotace: ....zima se nám vrátila :-((....

Tepla jsme se namlsali,
dnes stahují se černé mraky.
Sněhové vločky na zem padají,
snad zimní královnu volají.

Zima se nechce vzdát,
na trůnu by chtěla stát.
Krajinu schovat pod bílou peřinu,
zamrznout stromy plné pupenů.

Kde jsou ty dny, kdy milenci
na teplých stráních seděli?
Při žhavých polibcích
do očí si hleděli?

Usměvy z tváří se ztrácí,
ledový vítr fučí ze strání.
Ruce zebou, tváře studí,
do bund jsme zachumlaní.

Napjatě poslouchám zprávy o počasí,
kdy se k nám zase jaro vrátí.
Pár dnů jen zima potrvá,
pak přijde zas jarní pohoda.
Autor Tamara, 13.04.2011
Přečteno 276x
Tipy 26
Poslední tipující: enigman, EM EM, Juan Francesco de Faro, H.I.L., CULIKATÁ, Mbonita, Kett, divoska_jaja, Květka Š., šuměnka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

třeba se chtěla mrknout na jaro...

20.04.2011 22:17:00 | enigman

Púl roku vlády, se Ti zalíbilo,
vpust' do dveří krásné jaro.
Tak rychle mu předej klíč,
Zimo,at' už jsi rychle pryč!

15.04.2011 04:53:00 | EM EM

Máš pravdu, řádně se ochladilo:-((, mám také strach, aby nám vše nezmrzlo:-(((.

13.04.2011 15:09:00 | CULIKATÁ

zima ta už se dávno vzdala
tohle jen smutek zmrzlý do ledu
jemuž je schránka útrob malá
/ já pochopit ho dovedu /

13.04.2011 08:55:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí