Óda na pampelišky

Óda na pampelišky

Anotace: Dneska z trochu jiného soudku - vesele o žlutých kráskách :)

Malíř z jara nadšený
namaloval obraz.
V něm zachytil vznešený
plamínku odraz.
Zachytil louku plnou žlutých slečen,
jak tančí a člověk mezi nimi
připadá si svlečen.
Žlutavé princezny s něžnými šaty,
barví ruce i brouzdajícím paty.
Děvčata věnce vesele vijí,
včelky nektar dychtivě pijí.
Kvítky tančí a zdá se, že pějí píseň.
Jak malá sluníčka vyženou tíseň
a jejich zář překryje oblohu blednoucí.
Člověk si lehne po objetí prahnoucí
do louky rozkvetlé spoustou pampelišek.
Chci tam spát věčně a nechci nic slyšet.
Autor Prinzeschen, 20.04.2011
Přečteno 270x
Tipy 8
Poslední tipující: CULIKATÁ, kejtyyy, synanceia, hatlapatla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kytky ano...ale netrhat prosím. :-) st

20.04.2011 17:51:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí