Hon na jelena

Hon na jelena

Anotace: Nemám ted' nejšt'astnější období,nevím jak mě to napadlo, ale složený to bylo za chvíli.

Na sněhové pláni,
smečka vlčí,
dává znamení,
že začne hon,
za potravou,
kudy každý den,
jeleni táhnou.

Kdo zvítězí?
Leleni či vlci?
Kdo dostane,
opravdu lekci?

Smečka vrčí,sténá,
ví,že je celá.
Tak začal hon na jelena.
Svou kořist,vyhlídlou má a
o jinou, už nedbá.

Hladoví vlci,
jsou jak diví,
jen ta chut' po krvi a
celí šílí.

Jelen ví,že musí žít,
že nesmí zastavit a
nechat se ulovit.
Ve stádě je jeho lan' milá,
co kolouška mu porodila.

Ale i smečka zná,
pravidla zákona.
Musí kořist ulovit a
mlád'ata nakrmit.
Aby další generace,
nevymřela jen tak hladce.

A tak, tou noční plání,
jelen před smečkou uhání.
Snad život svůj-
-zachrání.

Avšak vzdát,tak snadno se nechce.
Svou krásnou hlavu-
-hrdě si nese.

Ví,že jich je moc a
on sám a
přesto nečeká,
žádnou pomoc.
Života bez boje,
snadno se nevzdá.

Musí zastavit a
smrti se postavit.
Bud' oni nebo on,
tak začal,ten nelítostný boj.

Svou hlavu k zemi sklání a
vlkům strach nahání.
Jeho silné parohy,
míří vlkům na nohy.

Ví jak dostat nepřítele,
zranit mu nohy,
těžko se sebere.

Ale jak dal k zemi hlavu svou,
šíji nemá chráněnou.
Vlk chvíle využil,
na jelena vyskočil,
zakousl se do krku,
málem zasáhl-
-tepnu.
Jelen se prudce otočil a
vlka silou odhodil.

Není to tak snadné,lehké,
zabít zvíře hrdé,velké.

Vlci tuší,
že jelen mnoho síly má,
ale jim hodně ubívá,
tak stáhnou se a
pryč se řítí....
..pak opět,
je slyšet ,
to táhlé vytí a
smečka novou kořist,
v dáli vidí.
Autor EM EM, 21.04.2011
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí