Třešňový sad

Třešňový sad

Anotace: o májovém ránu...

Nad třešňovým sadem časně svítá,
A slunce, paprsky svými něžné kvítky otevírá.
Drobné kapičky rosy v brzkých paprscích se skví,
A každičká z nich tisícem barev svítí.

Dívka mladá brzy z rána,
Prochází se mezi stromy, sama.
Vítr šibalsky mezi stromy poskakuje,
Bílé lístky z květů na zem shazuje.

Lístky poletují mezi stromy, jako vločky májové,
Na líčka a do vlasů jí padají, jak ozdoby krajkové.
U nejstarší třešně v sadě, co roste tu již sto let,
Čeká chlapec a upírá v dál svůj modrý pohled.

Na svou dívku tady čeká,
By polibek májový jí dal,
By zahnal tmu, co ji leká,
A za svoji, pod starou třešní, si ji vzal…
Autor Snící čarodějka, 22.04.2011
Přečteno 462x
Tipy 10
Poslední tipující: jitka.svobodova, Maryje..., Danger, CULIKATÁ, Marcone
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Takové básně se hodí k Tvému mládí.***

22.05.2011 08:51:00 | jitka.svobodova

Krásná něha,dík za zážitek.

25.04.2011 22:32:00 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí