Čekanka

Čekanka

Anotace: U cesty stojí,trochu se bojí

Čekanka

Stvol štíhlý má, květ barvy nebe
sukénka z listů je, zelená, sporá
u cesty čeká vždy, vítá i Tebe
od rána čeká až do večera.

Když slunečný den je, a krásný
prachem cest, smogem se zalyká
v tichu nočním, kdy měsíc je jasný
hvězdy zas s měsícem počítá.

S podzimem, když listí opadá
a vítr přes pole fouká a zebe
předtucha zlá to, stvol tvůj zas uvadá.
škoda je čekanko, škoda je tebe.

Ať mráz je, či sněhem rortrhne se nebe
v kořenu, v zemi nejlépe uchrániš sebe

Věř tomu čekanko, počasí proroka
ať do roka a do dne nejsi jen cikorka.
Autor ilaila, 15.05.2011
Přečteno 330x
Tipy 14
Poslední tipující: Rootness, Lota, Květka Š., vodnař, hanele m., CULIKATÁ, Kubino 2, NikitaNikaT., labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...
miluju květ skromné a krásné čekanky ...

10.09.2011 23:34:00 | Lota

To je pěkné...

19.05.2011 11:45:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí