Oheň

Oheň

Anotace: Báseň o jednom z živlu.

Sbírka: Elementy

Živel silný,
zlý pán,
student pilný,
učí se sám.

Zlý na zlého,
hodný na hodného?
Oheň takhle nefunguje,
koho spálit si sám určuje.

Dům hodnému sebere,
zlého trochu zahřeje.
Je ti zima- nevíš kam?
Pojď sem- pojď k nám.

Lidé znají oheň dávno,
od té doby co je mravno,
tělo své si zakrývat,
a planetu svou dobývat.

Proti ohni máme pány,
a ozbrojené hasičárny,
vždy když něco zasyčí,
víš že jsou to hasiči.

Někdy jsou i oni bezradní,
když chytne domek zahradní,
potom sláma-celá pláň,
zuří on jak dravá saň.

V takovémhle případě,
neškábejte se na bradě,
150 zavolejte,
vůbec nikdy neváhejte.

Pokropí to letadly,
hned ze svojí základy,
oheň pomalu zhasne,
doufám že je vám to jasné.

Na ohni se dělaj věci,
dá se na něm prase péci,
chutná potom skvěle,
to vám povím vřele.

Pstuhy, prase, jehněčí,
nebo třeba ražničí,
lepší bude mnohem,
nad kouřovým vlohem.
Autor Henry_propper, 15.05.2011
Přečteno 301x
Tipy 4
Poslední tipující: Iv, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je pěkná :-)

17.06.2011 12:19:00 | Iv

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí