Voda

Voda

Anotace: Jeden ze 4 elementů.

Sbírka: Elementy

Je jí všude nejvíce,
je potřebná k životu,
když jí máš plné plíce,
moc dlouho už nebudeš tu.

Co to jen piješ ?
Piješ sladkou sodu.
Čím se to myješ?
no ano, používáš vodu.

Je jí tu všude hodně,
slanné a sladké,
ona způsobuje povodně,
a dělá věci kluzké.

Je to nejcennější kapalina,
není bez ní života,
z vody je i tvoje slina,
když projde kolem nahotina.

To co teče z oka-slza,
ta je také z vody,
radí mi tu moje můza,
ať dám si sladké plody.

Kdyby sladká voda došla,
byl by světa konec,
kráva by žízní pošla,
naposled by zazvonil její zvonec.

Zatím je vody dost,
někdy je jí až moc,
hledá si svou příležitost,
tak vám přeju dobrou noc.
Autor Henry_propper, 15.05.2011
Přečteno 310x
Tipy 1
Poslední tipující: Iv
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí