Potok I.

Potok I.

Anotace: Další výmysl z lesa.

Sbírka: Ex oculus naturalis

Kolem břehu proudí voda,
teče zrovna v potoce,
na hladinu pyl usedá,
celé dny i přes noce.

Přes kameny voda hučí,
šeptá lesu zprávy tajné,
potok co tu v lese teče,
zažil snad i doby bájné.

V zimě pokryt pevným ledem,
voda pod ním stále žije,
v ledu díra - stádo srn,
co chladnou vodu skrz led pije.

V jaro potok zabarví se
v čisté hnědé odstíny,
voda která tudy teče,
nenechá zhynout rostliny.

V létě vodu slunce hřeje,
ta pomalu vysychá,
tomuto se slunce směje,
když sušení podniká,
déšť však stále vodě přeje,
když prší do rybníka.

Na podzim je potok přikryt
peřinou z kousků hedvábných,
nespatříme jej tak lehce,
v tom houfu listů barevných.
Autor Psychicky.labilni, 18.05.2011
Přečteno 399x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji mockrát :)

18.05.2011 18:55:00 | Psychicky.labilni

Tenhle krásný výmysl pohladill mou mysl. Ten potůček úplně cítím :-)

18.05.2011 13:52:00 | E.T.Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí