Planeta Země

Planeta Země

Anotace: Planeta Země

Ničíte své dědictví po svých předcích
Odvráceny od pravdy ve svých krutých skutcích
A stále jen zbrojit (zbrojit) zbrojit ze všech sil
Zabíjet a ničit (ničit) to je váš cíl

Nežijete s přírodou v pevném přátelství
Ale ničíte ji jen pro své bohatství
Louky stromy řeky (řeky) mění se v pouště
Jaderná zbraň čeká (čeká) na zmáčknutí spouště

Jaká byla voda v dobách vašich dědů
Dnes je zamořená tunami odpadů
Lidé jsou jak hadi (hadi) plivou svůj jed
Nedají si říci (říci) otráví svůj svět

Otevřete oči tohle ráj není
Vaše životy hnijí v jaderném záření
Mír pravda a život (život) musí se vrátit
Zloděje a vrahy (vrahy) o hlavy zkrátit

Planeta – plná žebráků
Planeta – bez zvířat ptáků
Planeta – plná je zbraní
Planeta – jen trosky zbydou z ní
Autor Hugo Zhor, 19.05.2011
Přečteno 400x
Tipy 1
Poslední tipující: Alien.v.v.s.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To René Vulkán: Když já píšu básně jenom, když jsem v pesimistickej náladě nebo mě něco štve. Já to mam jako terapii místo psychoanalytika a je to levnější:-)

20.05.2011 13:49:00 | Hugo Zhor

Nemáš tu svoji poezii přezpříliš plnou apelů, výstrah, odsuzování? Nestálo by za to napsat občas něco optimističtějšího?

19.05.2011 19:13:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí