Velká nebeská

Velká nebeská

Anotace: Takové nezařaditelné.. dala jsem to do básní, ale.. Nešlo to zkrátit, tak snad to někdo dočte :D Nemohla jsem se nějak vejít do Malé nebeské,tak proto..

Nebe se zlobí. Odhazuje dolů plody své zloby.
Vypustilo páru, jenž zhmotnila se ve vodu.
Svůj smutek tak upouští po jemných kapičkách.
Kap, kap, kap...
Drobné kapky dopadají na zem a ta je hned pohltí.
Vpijí se do lidí, do hlíny do chodníků… až zahltí.
A za chvilku už kapky nejsou.
Zem je vypila.
Měla totiž žízeň. Velkou žízeň.
Tu teď zabila.
Nebe ještě neskončilo.
Zlobí se stále. Víc a víc. Na lidi i na zemi.
To je k zbláznění!
Kapky zesilují, zrychlují.
Kapkapkap..kapkapkap..
Nebe se opravdu rozčílilo
Svou bezmoc i sílu pocítilo
Pláče prudce, intenzivně a z hloubi duše.
Proudy kapek z nebe příští.
Teď i minuty příští
Sjednocují se a táhnou za jeden provaz.
Provaz za provazem. Dopadají na zem.
Tam spojí se v kaluže.
Naplní sudy k zalévání, u boudy psí mističku.
Oživí nejednu kytičku..
Pak se obloha uklidní
Neburácí ani nenadává svou hromo-blesko řečí
Ustal pláč a už si křepčí.
Duše jeho líbezná řekla mu dost
Proč? Asi pro radost
Nebo vítr rozfoukal tu mizernou náladu?
No, co by. Ta teď letí někam daleko, kde potřebují trošku té nebeské zloby.
Dešťový mrak jak ten papiňák. Už nemá po nás hlad, tak jde jinam lkát.
Pochmurná obloha se rozsvítila, dobrá nálada se opět navrátila.
Nebe vyplakalo svou zlobu a chce se zase smát
Pojďme ven. Třeba si hrát :D
Autor E.T.Jane, 23.06.2011
Přečteno 375x
Tipy 10
Poslední tipující: ZENITZERO666, Live to fight, la loba, EM EM, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prší prší jen se lejééé, každéééj druhéééj v dešti klejééééé!!!:D)

29.06.2011 02:11:00 | ZENITZERO666

No,to je pěkný,moc.ST

23.06.2011 20:00:00 | EM EM

Velká nebo malá
ale pěkná..ST.

23.06.2011 11:31:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí