Noční suita

Noční suita

Anotace: něco o obloze, nebi, počasí, prostě to, co mě napadlo ve 3 ráno

Obloho tmavá, saténem šitá
a svícny prosvícená.
Na počest krásy tvé, na tom si lpím,
noční suitu napsati smím?

Ve sklenici odraz noční vínové,
zbytečky romance červeně májové.

Za jarních chvil lehce se dýchá,
do vhka , bouřkových mračen se míchá.
A střídá se jak rondo v sonetách,
co Vivaldi v Obdobích zanechá.

Pověz mi, proč měsíc tolik svítí?
Frnk sem a tam netopýři hbití.
Kazí ti pověst, obloho temná.
Jsi šitá z pavučin, protos’ tak jemná?

Nech mne kousek si odnést s sebou,
založím tě mezi stránky.
K ránu tě studené kapičky zebou,
vložím tě do prostor bezedné slánky.

A zas budeš tak černá,
mléko v tebe vyleju
Závodní dráhu vystavím
a hvězdy v tebe oseju.

Pak jenom přelétne kolibřík,
křídly mávne.
A ledabile rozmístí
planetky dávné.

Ráno vdechne život světlo
a z hvězd si udělá snídani.
A rozdat den v mrakovém kočáru
přijedou ospalí poddaní.
Autor Live to fight, 04.07.2011
Přečteno 336x
Tipy 15
Poslední tipující: la loba, Gabrielle, hloubavá, casla, hašlerka, CULIKATÁ, ilona
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná,taky miluju noční oblohu

29.07.2011 12:33:00 | la loba

Líbí móc:)

04.07.2011 15:52:00 | CULIKATÁ

Hm,tohle pro mne byla neskutečná mňamka!:-))

04.07.2011 04:06:00 | ilona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí