Masarykova chata

Masarykova chata

Anotace: Věnováno chatě na pomezí Moravy a Slovenska nedaleko Bumbálky.

Sbírka: Beskydy

V hřebeni ztemnělém ukryty pohledům
mlčky zní květy a vlků zní vytí.
U dveří dřevěných okýnko k sousedům
tiše tu nad lesy do noci svítí.

Turisté kráčejí od sestry Bumbálky.
Kroky své přivedou a zase odchází.
Někteří posedí, pohlédnou do dálky,
kde nová zákoutí pomalu nachází.

Turisté z večera odejdou k domovům.
Utichnou kroky a zavře se kvítí.
Jenom to okýnko, okýnko k sousedům
zase dál nad lesy do noci svítí.
Autor Puskin, 21.08.2011
Přečteno 381x
Tipy 8
Poslední tipující: s.e.n, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Byla jsem tam,vím o té chatě-
jen už si vzpomínám matně- viděla jsem ji poněkud z dálky. Napsala jsi to moc hezky.

21.08.2011 22:30:00 | s.e.n

Moc pěkná, až jsem se zasnila, jak to okénko svítí , okolo plno kvítí...

21.08.2011 21:52:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí