Modlitba Malé Fatře

Modlitba Malé Fatře

Anotace: ...putovala jsem po Malé Fatře, první den, kdy jsem objevila místo, kde složím hlavu, musela jsem se poklonit té kráse v básni...

Tam, kde už nestačíš s dechem

s posledním nádechem

zjeví se Matka Bohyně

s velbloudy lesů ve klíně



Malíři nebe skotačí v bílých závojích

jak v malovaných krojích

a v hlase kamenných bohů

nese se vítr posledních dnů



Jsi zde menší než tečka za větou

Až tam kde poslové tví jdou

obry nezdoláš

ani tváří v tvář



Loučíš se s první hvězdou

šedými draky oblohou zlíbanou

a jak znavený poutník toužíš po čarovném spánku

za úplňku



Za svítání nohy bosé

smáčíš v čerstvé ranní rose

Pastýř bílých beránků

probouzí tě ze spánku



A z kamene na kámen

šeptáš : ,, Matko Země, děkuji, amen...
Autor Káňátko, 22.08.2011
Přečteno 254x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí