Záhada zmizelých ovcí

Záhada zmizelých ovcí

Anotace: ...

Modřín se směje vyschlému hlasu,

jež dřímá na úpatí hor,

ztracené ovce hledá v pastvinách

lesů Mandragor



Zeptal se toho modřínu

vítr uhranutý z mraků,

kam pak se ovce schovají

v bouři za soumraku..



Ke skalám rozpuštěných v slzách,

pod stromy rozesmáté vichřicí.

Znal tajemství Matky Země

jak všichni dobří mudrci..



Sokolí žena zjevila se nebem

v čarovných kruzích vítr popohnala.

Zmizela na křídlech dravců

dolinám zprávu zvěstovala :



Kde letí šípy v běhu kozoroha,

vrací se k rukám lukostřelce

do míst, kam pastýř zahnal

na pastvu bludné ovce



Neptej se po nich hlasem čaroděje,

jež bouři do údolí svolá.

Osud je udatný rytíř,

nikdo mu neodolá.
Autor Káňátko, 28.08.2011
Přečteno 345x
Tipy 6
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ, Pablo Kral, Koza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí