Okolo? Nikde?

Okolo? Nikde?

Anotace: Ekologická básnická úvaha básníka začátečníka. Budu rád když my vytknete všechny chyby, a že sám jich vidím tucty, které báseň má.

Jdi po cestě, vedoucí zničenou krajinou,
přes silnice, sídliště, domy a mosty,
za touhou ztracenou a přec dobře známou.
Tam kde svět je ještě, nádherně prostý.

Tam jenž přírodu člověk nepošpinil,
tam kde klenot nad špínu ční,
Kde náš věk, náš svět neponičil,
Tam prokazuj úctu k ní.

Nenič ji, nehyzdi, proč jen trestáš jí?
Nemá se jí dožít potomek tvůj?
Lepší když člověk se nad krásou zamyslí.
Bez krásy přírody, jsme prázdná sluj.

Proč dřeme se s věcmi co svět náš jen ničí.
Tak, brzy již nebude krásné krajiny ničí.
Autor Polion, 08.09.2011
Přečteno 263x
Tipy 1
Poslední tipující: Findë
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí