Pomaličku

Pomaličku

Anotace: Hlavně se neuhnat!

Šel světem, šel dál,
kráčel tmou, utíkal lesem,
šel sám, rozcestími i řekou stou,
a krajinou neznámou.

Cizí touhou hnán,
stále dál a dál,
ostřím tužby bičován,
už ani neví chudák sám,
kdy naposled radostí se smál.

"Stůj! Ty jeden tuláku!"
Křičely naň hromy,
"Nežeň se tak! Slimáku!"
šuměly zas stromy

"Jsem jen malý chudáček!"

Rozplakal se slimáček...
Autor Martin Flídr, 09.09.2011
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí