Babie leto

Babie leto

Skúpe slnko opaľuje popadané
listy farebné - prvý signál jesene.

Vietor prevzal vládu,
nastáva čas chladu.

Vrabce skrývajú sa pod rýnu.
Pomôže to na ich záchranu?
(Vraj postupne vymierajú)

V povetrí zavan
pokosených tráv,
púpav ohrdnutých,
nehostinnosť rán
hmlistých a prísľub
lások jesenných, tých,
čo majú charakter trvalých...
Autor slnečnica, 19.10.2011
Přečteno 404x
Tipy 2
Poslední tipující: V.N.Losinský
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí