Jaro ve vodní záři

Jaro ve vodní záři

Anotace: Snad o životě, snad o přírodě

Už se blíží jaro,
ten překrásný čas zrození,
zima končí,
sníh se rozpouští,
začíná čas plození
a kdejaké zvíře se páří.

Zas rozjasní se dny,
kdy slunce zahřívá nás svým pohledem,
není to na vždy,
ale je to krásnější s mým věkem.

Konečně si dokážu,
tuhle krásu vychutnat,
čekat,
snít,
a začít mít zas život rád.

V potocích sněhu,
který mění skupenství,
proudí žleby,
potoky a stoky
až k řece svý
a tam se voda smíchá s vodou,
někdy kalnou,
čistou,
modrou
a pak nabírá ten správný směr,
proudí,
klokotá
a plyne,
jako čas, tak klidně,
ale nikdy nezastaví ji hráz,
tak jako nás ten čas.
Autor Ďábel sám, 11.03.2006
Přečteno 461x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďáblíku:o) díky, protože mi už tak strašně chybí jaro. Dneska tady o něm čtu neustále, je vidět, že ta zima ubíjí a chybí nám všem. Tak se opatruj, Slunce samo

12.03.2006 10:57:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí