Jaro..

Jaro..

Anotace: Dneska se mi zdálo o Jaru..

Tiše jsem vstal,
ven vyšel a v srdci se smál.
Že země už svůj bílý plášť svlékaje,
volá Vesnu, jaro..ať zima roztaje.
Ta víla se závojem z květů,
si jak dítě v jeslích hraje,
Plnými náručemi hází světu,
barvy, vůně, lásku do kraje..
Bosky protančí zlaté slavobrány,
dál tři luny zůstanou zodmykány.

V zamrzlé zahradě ta víla nahá ležela,
však pod trestem člověka políbit nesměla.
Jen jednou najít klíč do té zahrádky
a navždy s Tebou zmizet daleko..do pohádky
Autor J.M.Ďuryš, 14.03.2006
Přečteno 638x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Něha sama :-)

14.03.2006 20:35:00 | Miléne Marguerite

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí