Období

Období

Anotace: další lyrická báseň,zařazení neberte moc vážně je spíše metaforické!!!

Odlétaj na podzim, jak stěhovavý ptáci,
Nečekaj na pomoc, však na jaře se vrací.
Jsou to ty myšlenky, ideje a sny,
To že dnes odchází je skutek jasný.
Potom nás přepadne obava pádná,
Vrátí se na jaře myšlenka zrádná?
Není to jasné přes zimu bídnou,
nápady,vzpomínky, tiše tu blednou.
Přichází obleva, hle i ptáci už vrací se,
myšlenka,vzpomínka v hlavách nám zračí se.
Neztrácej naději i k tobě vrátí se.
Jen přečkat musíš, nepřízeň období,
najdeš i život zpět, pohlédni do vody.
Tam objevíš tu krásu z jarního buzení,
však nám zpět přiletí spolu s tou zelení.
Autor Mania Dardeville, 18.03.2006
Přečteno 357x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí