Čas vánoční

Čas vánoční

Anotace: jen tak o zimě - j.c.ben -

Vítr vločky vzduchem honí,
stříbrný sníh tiše zvoní,
betlém stojí tam kde loni,
tam tři králové umounění,
v něm ježíšku se děti kloní.

Zavátou jdou cestou polní,
i přes zmrzlou plochu vodní,
maškarníci z Horní dolní,
prokřehlí a unavení,
touží vlézt do ovčích houní.

Sváteční čas, večer pozdní,
na stůl vázu, jmelí do ní,
nazdobená jedle voní,
na ní svíčky slzy roní,
malé, skromné, dárky pod ní.

V ten den se nikdo nekaboní,
na sebe jsou všichni hodní,
v dáli tiše zvony zvoní,
sáně s párem bílých koní,
vezou lidi na půlnoční.

Zima je jak tráva polní,
nenadáš se, už je po ní.
Však příroda má paměť sloní,
za rok opět, tak jak loni,
vítr vločky vzduchem honí...
Autor j.c., 06.12.2004
Přečteno 1639x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (7x)

Komentáře

pod jiskrou stromečku
naději, lásku
štěstí snad stopečku

myšlenky které máš
ať se silou pegasů
do veršů poskládáš

múzy sny krásné
k tobě se přitulí
pro tvoje básně

Děkuji za to vy dva pardi, že jsem Vás směl číst a přeji spoustu nápadů a inspirace. Buli :-)

24.12.2006 08:05:00 | Buližník

...ano, všechno na světě má svůj čas...Je čas betlémy stavět a čas je uklízet ;-)

22.03.2006 19:15:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí