Zítra naposled

Zítra naposled

Anotace: ...kdo zastaví ničení téhle Země...?

Zítra úplně naposled
zašklebí se z kozmu svět.
Pak nastane hořká chvíle,
Bůh odjistí pojistku na ventile,

provždy splasne placatej míč,
vzdálené póly spojí se napříč.

Naděje, plány, války smíru
odletí nenávratně do vesmíru.

Lidská nevraživost, hloupost, mor,
nedopsané dějiny, falešný tvor
zapsané a srolované do papíru
stratí se ve hvězdném prašném víru.

Pak za dalších milion nebo více let
někde v koutě vesmíru zkvete nový svět.
Všechno začne odznova, od malinkýho atomu
a Bůh vdýchne nový život placatému balonu.

V dechu bude naděje
v budoucnost beze skvrny,
kde všechno zlo bude mít vstup
jednou provždy zakázaný.
Autor Martyn, 09.04.2006
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale nápad to je dobrej!!!

09.04.2006 19:24:00 | bionda

Není jenom černá, bílá,
vždy je barev na tisíc...
nemůže být dobro bez zla,
to by nebylo vůbec nic...
ani teď není tak špatně,
záleží, jak se podíváš,
které city bereš za "platné",
jestli víc slzíš, nebo se víc usmíváš... :o)

09.04.2006 17:18:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí