Zimní podvečer

Zimní podvečer

Anotace: Přírodní lyrika

Sněžení, něžné sněžení
hladí teď zemi mlžně hebkou dlaní
pod pláštěm nebeského hermelínu
Bůh ukryl všechnu světskou špínu
vsi choulí se jak řada bílých dun
a luna tiskne pečeť do stříbrných plání
vzdálený orloj tiše odbíjí
čas rezonancí křišťálových strun:
polím i lidem sladké usínání!
Autor Dolma, 18.04.2006
Přečteno 396x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé! Zcela profesionální!!!

23.01.2008 10:38:00 | Poetista

hodně těžká, ale skvělá... tleskám...

18.04.2006 21:49:00 | Manik

Opravdu hodně dobrý...

18.04.2006 19:06:00 | gemerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí