Zima

Zima

Anotace: starší věc, ještě když pohled z okna byl bílý, studený a smutný.

zzzzZima

Co to vítr zavál sem? Co přichází s tímhle nečasem?

 

Bílá víla sestupuje za svitu pouličních světel,

její vláda zase nastupuje a to vyhovuje dětem.

Však co přináší temná bílá paní?

Chlad v noci i při rozednění,

odraz slunce ve svém plášti,

radost a taky spoustu zášti.

 

Smutek, smích, a utrpení,

slané slzy při setmění,

těžké vzpomínky na těžký život,

na to málo, co z něho zbylo.

Krutá, při tom tak nevinná,

každý rok je povinná,

nabízí se větru slunci,

ladně padá, a za tmou jdoucí,

přebírá zas na čas vládu,

avšak ona nevládne stádu,

vládne zemi, horám, vodě,

žije si sama na svobodě.

Sama přijde bez pozvání,

následně odchází z nenadání,

s nebesy těžký boj svádí,

se shora rychle k zemi pádí.

Zahubí a nebo vysvobodí?

Odpustí, ze světa vyprovodí,

zemře pak se zas narodí,

tak to na světě se vším chodí.

Autor Seegr, 20.04.2006
Přečteno 433x
Tipy 1
Poslední tipující: LuciaH27
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí