Zpěvolety

Zpěvolety

Anotace: Fantazii se meze nekladou...

V ranním slunci
nad zelenými lukami,
ptáci zpěvolety kreslí
černými hrudkami.

Jen jejich rozmazané siluety
dokážeš rozeznat.
Tak jsou záhadné zpěvolety,
při nichž nevíš,
zda máš plakat nebo se smát.

Ve zlatavé záři paprsků
nad lány žlutých pampelišek,
vznášejí se odkazy zpěvoletů
jako střípky dětských lásek.

Sychravým nebem
nad korunami stromů,
ptáci zpívají svým letem,
ptáci, děti mraků.

Nad zoranými poli,
večerní oblohou
dál zpěvolety znějí
černočernou tmou...
Autor mistake, 03.05.2006
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.. náš svět ... souvislosti dějů ..
a jejich zápis ... v nás ...

26.04.2007 14:09:00 | HarryHH

Je to dobrý ale vzhledem k tvému věku je to dost dobrý.

03.05.2006 20:44:00 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí