Podzimní dny

Podzimní dny

Anotace: ..........

Dny byly již studené

a všichni také, jen srdce ne.

A přec byl svět květin plný .

Vítr kouzlil v polích vlny.

Tisíckrát tisíc slibů dát.

A nesplní je dřív než přestanu se ptát.

Jdu cestou tou, jenž mě dlouho rmoutí

a přec je již vidět konec pouti.

Stříbřitý déšť smutkem smáčí

tvář bledou, v níž se bolest zračí.

Jen uvnitř ještě plesaly křídla.

Hlavičky makovic, toť duší sídla.

V noci skrývala se větší naděje,

když z lůna země zrodil se stín.

Když se malé dítě poprvé usměje

a slunce láskou vklíní se do tišin.

Poslední paprsek se brání.

Nezapadne, on chce hřát.

Vysušit slz ze všech skrání,

přestože je již tak sláb.

Jako slábne kousek ledu,

když sluncem roztápí jej žal.

Ach, já více nedovedu,

než to co jsem dal.
Autor Gabrielle Taroka, 18.05.2006
Přečteno 476x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přesně jak řeklo kuře... :-)

10.11.2006 15:55:00 | Filip Pivoňka

yo...a nejsu dupík, ty šalino :o))

21.05.2006 07:57:00 | Bean

Za 100%, z toho jde vážně cítim ten podzim. (Který mám tak moc ráda!).:)

20.05.2006 10:49:00 | Isabella Monvoisin

Stačí, když ti tu napíšu - to co vždycky!?:-)

18.05.2006 10:46:00 | Kuře co si hraje na tryskáč

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí