Tristium novembris

Tristium novembris

Anotace: další...

…Smutky jsem zasažen hůře,
když radosti v paměti chovám (Walther)…

Zármutek v proudu tvém slýchám
Když bledými vlníš se travami
Vrb krajkoví v ústrety mává mi
A znělka tvá bolestná tichá

Se zhoupne kol´ tmy boků kamene
Věků jenž dřímá tu nespočet
Ten shlédnuv již přespříliš vášně běd
Na básníkův stín, světlo raněné

Si po letech vzpomene, procitnuv
Ze mdlob, kde trylky tvých zurčení
Teskně se v puklinách pění

Ústa hláď vod tiší polibkem
A dlaní, kde vrásek jak v kameni
Že nahý kraj květem Vesna svým změní
Autor Herjann Skald Vargstjern, 22.07.2006
Přečteno 275x
Tipy 1
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tvoje básně mají vlastní chuť... a při pozorném koštování je opojná

25.04.2008 21:45:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Ale už můžu. Dávám plnou!

29.07.2006 22:21:00 | šedá bílá myška

týjo, moc pěkný, připomíná mi to francouzský básníky

22.07.2006 19:18:00 | Mlha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí