Živly

Živly

Anotace: Další z mých prací do školy...

Živly

Jsou všude kolem nás.
Dávají život umí ho i brát.
Nejsou zlé tvoří mnoho krás.
Jsou silné a nemá cenu se s nimi prát..

Voda,jak slzy ptáčka,kterému vytrhli pírko,
valí se koryty řek a mění své podoby.
Nekonečný oceán či malé vodní dílko,
to vše jsou podoby životodárné vody.

Oheň vnímáme,jak požár ničící,
když projde nezbude nic kromě hlíny.
Plameny překrásných barev krb olizující,
házejí na stěnu tajemné stíny.

Vzduch je mezi živly velikán.
Živel díky, kterému můžeme žít.
Letní vánek či smrtelný hurikán.
To vše vzduch může být.

Země toť živel záhadný.
Rozmanitost mu vlastní je.
Umí ničit i být hodný.
Matka naše označován je.

Jsou všude kolem nás.
Dávají život umí ho i brát.
Nejsou zlé tvoří mnoho krás.
Jsou silné a nemá cenu se s nimi prát.
Autor Adeleide Gregory, 25.07.2006
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí