Vánoce

Vánoce

Anotace: smutná "balada" o vánocích se zdánlivě šťastným koncem ...

Ticho, klid, ...
padá sníh
možná, že Medvídek přijede na saních
Úsměvem nádherným
rozdá nám štěstí
nastaví srdce
dostane pěstí
Nějak se nehodí, zpívat dnes koledy
i když jsou Vánoce
a dýmka od dědy
na stole leží
Mráz po zádech běží
a rukou malíře
maluje obrázky
Lehké a křehoučké
bez duše, bez lásky
A vítr utichne
když hlas kostelních zvonů
žene nás o půlnoci z teploučkých domů
zazpívat písně, modlit se k Bohu
vzpomenout na mrtvé.

I duše miluje
a hlasem z nitra
probouzí slunce do dalšího jitra
A vánek z koutu všech vzdálených světů
pomalu roznáší
vůni všech květů
To láska odchází
mou i tvou tepnou
když slza prohloubí
tmu víc než temnou

Slza se propadá do jiné dimenze
Nikdo ji neutře
Z myšlenek pletence
zavírají má oční víčka
dříve než dohoří života svíčka
Ta svíčka bez knotu, bez ohně
bez vosku
Nádherná vzpomínka
na tvoji "kokosku"
Sladkou a nevinnou
lásku snad povinnou
rozzáří úsměv tvůj
na Vánoce kouzelné
životem tvým
štěstí zas proběhne.
Autor Mische, 16.07.2004
Přečteno 1443x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí