Babí léto

Babí léto

Anotace: něco o podzimu

Díval jsem se chvíli v lese,
jak vítr vane, listy nese,
spouští si je lehce k zemi,
a já z toho zůstal němý.

Krásné barvy ten les má,
zvíře si jich nevšímá,
to jen člověk žasne v hledí,
jak se les každý den mění.

Barva podzimu je žlutohnědá,
pozoruji list, jak si na zem sedá,
do mechu či do kapradí,
a jak tam s nimi krásně ladí.

Pozoruji to dějiství uchvatné,
než Slunce večer uhasne
a pak Měsíc v lese čaruje
a s tajemnem tam obcuje.

Zamlžuje všechny barvy,
skrývá zvířata, hmyz i larvy
a brodí se houštinami
mění les jak srdce panny.

Je krásný podzim, babí léto,
Slunce zas na nebe vzlétlo
a ukazuje svoji přívětivou tvář,
hřeje, lahodí než přijde mráz.
Autor Ďábel sám, 20.09.2006
Přečteno 494x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...jen kdyby byl tak pěkný, jako Tvoje báseň... :-)))

21.09.2006 20:47:00 | isisleo

Krásný podzim ve Tvých očích, moc

20.09.2006 20:23:00 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí