list

list

Anotace: ..do dlaně vklouzl mi zlatavý list..

dneska do dlaně vklouzl mi zlatavý list
a já jsem mu věnoval část svojí chvíle,
chvíli jsem zvážněl a chtěl jsem z něj cosi číst,
co chtěl mi říct strom jež ztrácí na své síle.

snad chtěl mě svým lístkem zlatavým,
potěšit trochu v mé chmurné chvíli,
rozptýlit mě svým pokladem barevným
a říci mi , že upadnou někdy i lidé milí.

zamyšleně pak pohlédl jsem vzhůru,
do koruny jež ztrácí svou ozdobu nádhernou,
s povzdechem pohladil jsem jeho kůru
a jen si tak zasteskl kdepak ty chvíle s tebou jsou.

..odcházím pomalu, tiše, pod nohama šustí,

vzpomínky moje jak spadané listí...
Autor chalcedon, 28.09.2006
Přečteno 480x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (10x)

Komentáře

Krásná, velmi mě oslovila.

25.03.2020 23:01:58 | Jaruška

Moc hezké vyznání ...i když hodně smutné a bolavé...

28.09.2006 18:36:00 | no

jak důvěrně známá je tvoje bolest
však zachytit nemohu slzy tvé...

28.09.2006 18:04:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

Ach, tolik žalu v jedné básni...

28.09.2006 16:32:00 | kouzelníček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí