Podzim

Podzim

Anotace: Idyla jak má být...

Za zídkou staletou v objetí moudrých lip
krčí se paleta schoulených pomníků,
brzy jim pod bílou pokrývkou bude líp,
zatím je konejší zpívání slavíků.

Za cestou „křížovou“ tyčí se kostelík,
náruč svou rozpíná vstříc chladným mohylám,
již brzy stříbrem ho ozdobí první sníh,
zatím však v klidu se oddává vzpomínkám.

Za brankou zdobenou studna se ukrývá,
v hloubce té zračí se osudy zesnulých,
snad jen svůj obraz zří, kdo se v ni zadívá,
možná však slavík pak trpce mu zazpívá…
Autor Algernoon, 06.10.2006
Přečteno 500x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádhera - a ta studně zračící osudy zemřelých, moc pěkný

07.10.2006 16:26:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí