Na břehu moře s hlavou v oblacích

Na břehu moře s hlavou v oblacích

Anotace: Nebe plné hvězd a vůně dálek a moře.

Šel jsem na konec světa, kde moře odíralo skalnatý břeh,
nad mou hlavou třpytící se střecha, plná tajemných hvězd.
Solná vůně prosycuje vzduch, jak Posejdonův dech,
když sním a hledím vzhůru položený na zádech.

Šumění moře se slanými střípky kapek,
vůně džunglí a tajemných dálek,
pohyb planet v kolotoči nebes
a život na zemi bující jako šelest.

Nekonečnost okamžiku, který v paměť vryje se,
dotek citu, který jen na chvíli ohřeje se.
Vůně rtů a pocit štěstí z lásky,
spousta snů po boku něžné krásky.

Vůně trav a přímořského kvítí,
dotek motýla, když nad nimi slídí,
jemnost vášek v bzukotu křídel,
dětský nářek, když přijde svízel.

Rozprodej tajemna nekoná se tu,
jsem jak hvězdář bez dalekohledu,
rozmělňuji zrak a zaostřuji uši,
kdo nepoznal zázrak, když moře si hučí.

Spousta zvuků a divného praskání,
v duchu to cítíš a náhlé svítání,
ševelí moře rudě zbarvené,
oteplí tělo, které je znavené.

A smělost okamžiku, který s ránem procitá,
lehkost zvyků, kterým člověk tak snadno přivyká
a to vše zabaleno životem plným zvratů
koloběh světa má prostě svou krásu.
Autor Ďábel sám, 20.10.2006
Přečteno 425x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Chtěla bych ležet na mořském břehu a nechat se sluncem laskat ...

02.01.2007 16:31:00 | lela

...moře...slunce...chjo..jako ten západ na obrázku... :-)))

25.10.2006 19:14:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí