jsou pryč

jsou pryč

Anotace: vrátí se ještě?

Uvnitř teplo,
venku zima.
Někde je to naopak,
i tak to bývá,
pokud topení včas se nezaplo,
pokud ano, svět je prima.

Jsem tu již 16 let,
za tu dobu změnil se svět,
a to hodně.

Před lety
konaly se nálety
4 ročních období,
kdy na jaře
krajina se probudí,
a na podzim
je na čase sít ozim...

Dnes je vše jinak.
Je příroda snad líná,
že jaro a podzim opomíná?

Z léta rovnou do zimy,
co teploty svými
krajinu zabíjí.
A ze zimy rovnou do léta,
kdy většina ptáků přilétá.
Jejich pírka se pod čtyřicítkami svíjí.

Ptám se: "Kam poděl se podzim?
A vrátí se ještě?"
Nikdo neví, učíme se z věčných zim.

Ptám se: "Kam zmizelo jaro?"
Mohou za to lidé?
Pokazili, co se dalo...
Autor Christien, 02.11.2006
Přečteno 435x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já vás nechápu, letos byl krásnej podzim. A že v listopadu sněží? Vždyť je to normální. Musíš se dívat pořádně,Víš. :-)

03.11.2006 09:29:00 | mamina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí