Báseň pro přírodu

Báseň pro přírodu

Anotace: Odpusť

Seděl a pozoroval ptáky
jak hašteří se v keři
foukal lehký vánek
seděl na zeleném moři

Po zeleném moři
černí mravenci
od ostrůvku k ostrůvku
cupitali nazí

Z moře bílé bublinky
vystupovaly tiše
Z nich pampeliškové padáčky
poklidně létaly do výše

Pozoroval kroužící ptáky
vysoko nad širým světem
Odpusť nám prosím přírodo
stejně i našim dětem

Ubližujeme rostlinám, zvířatům
máme tu obrovský dluh
Snad jednou splatíme vše
když ještě šanci dá nám Bůh
Autor Dao de, 28.11.2006
Přečteno 404x
Tipy 1
Poslední tipující: 6thSun
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí