Voda

Voda

Anotace: Báseň sepsaná po dobu sprchování, inspirovaná jednou z múz

Voda, padala,
padala, padala,¨
prach, špínu,
z těla smývala.

Máme vouu koupelnu rádi,
kdykoliv vstoupíme jsme spolu kamarádi.
Ty voděnko zbytky dnešního dne odnášíš,
a já s sebou spánek přináším.

Někdy svým proudem mě osvěžíš
jindy zase zahřeješ,
leckdy mě na svých vlnách odneseš.
A to je pak s tebou kříž.

Moře, potok, říčka,
je jen básnická hříčka,
kterou říkáme,
když vodu v prroudu vidíme.

Voda je základ,
voda je poklad,
voda je kolem nás,
voda je i úkaz.

Voda je to, co není oheň,
voda je to conení vzduch,
voda je to, co nám dává Bůh.

Mějme vodu rádi,
a buďme vždy s živly kamarádi.
Autor A.N.D.Y., 12.12.2006
Přečteno 526x
Tipy 1
Poslední tipující: Alien.v.v.s.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí