Barevný podzim

Barevný podzim

Anotace: Věnováno: Podzimu. Všem opuštěným (domům).

Oprýskané zdi,
Cihlové stavení,
Šedá, smutná, zapšklá samota
Vprostřed celého dění.
***
Šedá mračna snáší se,
Padají na barevné lesy,
Na domy se studenými zdmi
A teplými krby,
Meluzína vříská kdesi,
Vodník mrzne (pláče) u své vrby.
***
Obloha padá,
Padá list,
Růže zvadá,
Míš si být jist,
Co to znamená,
Upadá krása,
Co je znavená.
Upadá
A jemně a tichounce spí,
Uvadá,
Jen podzim tu je a nad ní bdí.
***
Stará barabizna
Uprostřed tiché krásy
Je jako podobizna
S předlouhými vlasy,
Co samota ustřihla si.
***
Oprýskaná omítka,
Cihlové stavení,
Šedá, smutná, zapšklá samota,
Stojí, -a radosti v ní není.
***
Okolo radost,
Však stavení je prázdné,
Myši ohlodaly poslední kost,
A už jich není,
Kdysi bylo veselo,
A ejhle, jak se radost ve smutek mění.
***
Radost se ve smutek proměnila pod závojem barevného podzimu.
Autor Marketka3x3, 14.12.2006
Přečteno 458x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí