Jarní déšť

Jarní déšť

Anotace: Tahl je psaná alespoň před půl rokem. Jedna z mých prvních. Trošku jsem ji upravila...

Jarní déšť
Markéta Poledníková

Prší.Kapky deště bubnují,
bubnují do oken a střechy
a mé oči milují
vidět slunce, jak ráno déšť suší,
jak rozmoklé jsou mechy
a jak květinám to sluší
po deštné vodní lázni.
A jak promoklí jsou dva blázni,
co před deštěm pro lásku nestihli se skrýt…

Když prší, je zima a smutno,
tak radši zavřu okno
a, zalezlá pod peřinou,
počítám jak hodina od hodiny plynou…
…a poslouchám blesky, hromy,
poslouchám kapky dopadat,
z okna vidím lidi, domy,
a vidím svět plný krás promokat.

A ráno zas vidím jej usychat,
jen kapky rosy na květech se třpytí,
květiny nestačí už vláhu polykat
a pavouci loví mušky do svých orosených sítí.

Je jaro a svět se raduje.
Probouzí se z dlouhé, tuhé zimy
a tenhle malíř maluje,
maluje verše, rýmy.
Maluje báseň o jaru...
Věnováno kamarádce Adélce Gajdečkové
Autor Marketka3x3, 06.01.2007
Přečteno 590x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Děkuju moc oběma!! :-)

06.01.2007 20:08:00 | Marketka3x3

krásňoulinké :)

06.01.2007 19:15:00 | Gentleman v rubikové kostce

Výborně !

06.01.2007 18:55:00 | Honza Vašek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí