=Zimní

=Zimní

Anotace: A trochu padal sníh..

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Jak šlehačka na dortu
je zasněžený kopeček
děti na něm vypadají
jak několik třešniček,
pod kopcem je rybník,
na hladině třpytný led
na tom ledě jistě brzy
začnou děti dovádět.

A do toho padá sníh,
jedna vločka hezčí druhé
jen jim tváře nastavíš,
nemají trvání dlouhé.
Z vločky je jenom kapka
jako tvoje slzička
která se ti před chvílí
kutálela od víčka.

Na tom vršku šlehačkovém
tam kostelíček stojí
a dva malí ministranti
zvon dnes rozhoupají,
zvoněním zvon oznamuje,
sněhu máte dost
všem dětem i sněhulákům
padal pro radost.

Hej,vy bílé vločky
z tamtoho mráčku
ještě nám oslaďte
na kopci šlehačku.

Mrak se nedal dlouho
přemlouvat
a zase začíná všechno
cukrovat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Autor Květka Š., 13.02.2012
Přečteno 322x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Danga, Psavec, Elisha, CORONATION, střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné zimní cukrování jen já už trochu jaro ladím..chci teplóóó! Jinak pěkná zimě sněhuláčí :-)))

14.02.2012 15:51:54 | xoxoxo

jejda Květuško ta je krásná...na moment jsem se ocitla v obrázku Josefa Lady...tak hezky se mi četla...:-))

13.02.2012 16:12:25 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí