~Tání

~Tání

Anotace: A tají i sněhuláci...

**********
Konto,Sněhuláci…

Do kožíšků z bílých vloček
do klobouků z jehličí
teď se strojí sněhuláci
vítr jim rád zafičí…
A co děláte sněhuláci
co děláte v noci?
Neříkejte že jen sníte
o sněhové metelici.

Ráno když se probudíme
vás je vždycky víc a víc,
vy se vážně nenudíte
a ani nejste od Teplic.
No jo,
sněhulák a sněhulice
v noci spolu,ruku v ruce,
koule ze sněhu furt koulí
až je z toho ruce bolí.

A tak rostou sněhuláci
jako „houby po dešti“
ze sklepů se uhlí ztrácí
na knoflíky pro štěstí.
Staré hrnce brzy došly
nejsou ani pometla,
ty kdo můžeš něco pošli
nebo jsem to popletla?

Asi ano,ozývá se všude smích
a na „KONTO SNĚHULÁCI“
dovezli pak na radnici
staré hrnce na saních…

*-*-*-*

Autor Květka Š., 26.02.2012
Přečteno 290x
Tipy 6
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za sněženky...

26.02.2012 19:44:58 | Linzerka

Zima se nám ztrácí, plačou sněhuláci.

26.02.2012 15:27:59 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí