stromová

stromová

Anotace: Bez podzimu

Pověz mi kůro šedá
Svůj příběh pověz mi
Pod tvými větvemi ve stínu listů
Možná se psaly dějiny

U tvého kmene zástupy milenců
Své touhy stvrzují v pevném obětí
Hádky i rozchody zprávy o početí
poslední polibky
Slzy dojetí

Jedna z tvých větví zčernalá
Když na ní hledím,cítím stesk
Zůstala součástí,jen smutnávzpomínka
Jak noci májové spalil jí blesk

Do tebe vyryto mnoho srdcí
Do tebe vepsáno mnoho jmen
Ty starší zcelené,staly se součástí
Z těch mladších pláče však tvúj mocný kmen

Do tebe vyryto mnoho slibů
Málo však splněno s pravou ctí
Se ctí a úctou té dávné vzpomínce
Na které mladší já v té chvíli lpí

Možná až jednou muži s pilou
Až svoje ostří přiloží
Všechny tvé letokruhy náhle splynou
A celý život tvůj nám poběží
Autor poeta, 11.03.2012
Přečteno 339x
Tipy 7
Poslední tipující: Lenka Krásnodvorská, Radhuza
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

krásně stromová báseň se ti podařila napsat :-)

11.03.2012 20:11:01 | xoxoxo

Děkuji za celou přírodu

11.03.2012 20:31:38 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí