Obraz moře a Novigrad

Obraz moře a Novigrad

Anotace: Pokus o zachycení dojmů z minulého léta tak, jak zůstaly na fotkách

Novigrad

Do kamenných, narezlých zdí kolem přístavu
naráží vlny a křik racků
Jsou potřísněné bílou-
touhou létat
Roztáhnout křídla a nad hlavu
toho osamělého, polorozpadlého Poseidona
na molu
vyzvednout korunu ze slunce

a pak se přidat k bílým perutím
a divné písni -
letět k té koruně
a žít

a cítit v srdci moře
a ve vlasech sůl

Slané pátno

Inspirováno obrazem v jednom městečku už-nevím-jak-se-jmenovalo

Schody
z ocelových vln
/nebe je tak nízko,
že létající ryby o něj zavadí ploutvemi/

Jedna

Měsíc
a racci, co na něm hnízdí
peří
na kterém létají malíři prachu

Druhá

Dunivé akordy andělů
a jemná ptačí harfa
zní
/a tón jako vyděšené světlušky
vyprchají do noci/

Tu třetí vyhnaly


A divotvornou symfonii
slaného větru
/a bílé pěny/
nám zahrály kapky deště-
jenže přebarvenou na šedo

Autor Cvokhauz, 30.03.2012
Přečteno 368x
Tipy 6
Poslední tipující: gallatea, hanele m.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To bych se učekala :)

30.03.2012 22:29:42 | Cvokhauz

nebo já:-))..píšeš krásně

30.03.2012 22:30:50 | kočkopes

Někdy přijedu na nějaký sraz. A děkuju :)

30.03.2012 22:27:56 | Cvokhauz

no to musíš, protože já to prostě nechápu:-)) .. ale ne, že přijedeš na sraz až Ti bude 25let:-))

30.03.2012 22:29:02 | kočkopes

ať se snažím jak chci, nejde mi uvěřit, že je ti 13let.. moc se mi tvé básnění líbí

30.03.2012 22:26:34 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí