Spící píseň

Spící píseň

Anotace: ...

Jak stín spí slova na břehu
Neprobuzená, dokud neskácejí stromy
A pak budou pryč.
A hudba z očí padá.
Král snů má rudou korunu
Spletená je z měděných vrb hlavatých
A místo andělů
Hudbu mají ptáci.

A kdo nevěří,
Že nelze uchopit
Ty věnné symfonie,
Nedal nikdy srdce
Vodě do dlaní.

A sám dál pak hledá svou duši,
Zakuklená, dokud nepoklekne zde,
Zůstane; Jdi
Odhání ho pýcha.
Jak stín spí slova na břehu,
Neprobuzená, dokud neskácejí stromy.
A pak budou pryč.
A hudba z očí padá.
Autor voedor, 14.04.2012
Přečteno 375x
Tipy 4
Poslední tipující: hanele m., Jakule, Hesiona-Essylt
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi dobré. Hezké, poetické a až tak nějak profesionální. Už jsi někdy publikoval v časopise nebo dokonce knižně?

11.08.2012 22:04:32 | romanemperor

"kdo nevěří, že nelze uchopit"?
Ale i tak, je malebná, výborná, plná kouzel :)

14.04.2012 20:39:25 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí