Prvá včela

Prvá včela

Anotace: už starší a k dnešku už se nehodící...

Jen ve vánku s křídly z rosolu,
v barvách duhy, pírkem z motýlů,
oděna v pyžamu z army shopu,
ta prvá, jediná, co kamarády nepozná.

Jak pírko z křídel andělů,
ve větrech poryvů uprostřed vichřice,
z květinky k poupatům růží,
hledajíc bezedně, nic ještě se na svět nesměje.

S podzimem odešla na pár chvil,
spát a navždy až do jara spát,
v útrobách miliony svých poddaných,
jediná krásná a nikdy jinačí.

Z ostružin, ze zbytků trní uprostřed polí,
z rozbředlé řeky uprostřed silniční šedi,
tam, kde vítr vlaje z výfuků motorových,
tam nalezla doupě až do dnešního dne,
kdy byla skutečně prvá a jediná.
Autor Láďa, 16.05.2012
Přečteno 305x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná, rád si tě čtu

16.05.2012 22:50:27 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí