Konec

Konec

Anotace: Psáno ve velmi nehostinných podmínkách v přírodě a mezi lidmi... červenec - srpen 2009

V krajnicích u silnice
V blátě a navátém prachu
Si houfy černých much
Šeptají své písně
V rytmickém bzukotu vlastních těl

A v srdci krajiny
Dýmá černý mor
Schovaný pod stébly trav
A vyčkává na znamení
K ničivému výstupu

Stromy tancující v melodii větru
Větvemi takty určují
A voda prsty svými
Vyladí píseň větru
V nádhernou symfonii sfér

V šeru a stínohrách
Se třpytí struny měsíce
A v řevu hřmícího nebe
Se blíží vůně deště
A kropí tmavou krajinu

Sopky probuzeny
Vysokými áriemi deště a větru
Si zahřívají ohnivou krev
A ze svých žil vypouštějí
Ničivou spoušť

A země polekaně
Vydává nářek svůj
Skrz ústa přírody
A volá v posledních
Záchvěvech umírání
Autor Karmínka, 23.05.2012
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí