~Pomalu svítá

~Pomalu svítá

Anotace: a nad řekou ranní mlha stoupá..

 

~~~~~~~~~~~

Nad řekou

*~*~*

 Nad řekou stoupá

 ranní mlha

 pomalu svítá,

 temná noc se trhá,

 když se dívám

 na tu krásu zdáli

 jakoby to všechno

 malíři štětcem malovali.

 Tam si malíř přidá

 trochu víc zeleně

 na řece vlny

 na jinak klidné hladině,

 na druhém břehu

 pole zlatých slunečnic

 a vycházející slunce.

 Víc už nic?

 

 Ale teď živě,už bez malíře

 nad řekou

 tam rackové si letí

 na stromech

 chvěje se větrem listí

 z blízkého lesa kukačky

 kuku,kuku,kukají

 a tam v tom háječku

 slavíci zpívají.

Jak se večer lehce blíží

 a zapadá slunce

 tam plují krásné labutě

 po té naší řece,

 brzy už je večer,

 pak noc je hluboká

 a sova do šumění řeky

 z lesa zahouká.

 

 A zítra?

Já i ten malíř se vrátíme

 o tobě řeko

 všechno si povíme…

~~~~~~~~~~~

~~~~~~

řeka

Autor Květka Š., 29.05.2012
Přečteno 460x
Tipy 6
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Doradan, hanele m.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí