Hvězdy

Hvězdy

Anotace: Ano, vím...dost naivní dílko :)

Jasné bílé květy
vyřezané do křišťálů
na temném, velkém oceánu
ti šeptají hluboké
a moudré věty.
 
Zdají se ti malé
pouze bílé tečky
které někdo kápl
do rozlitého inkoustu.
Jen tam tak plují
mlčky.
 
Malé a přitom nesmírné,
hluboké jak moudrost sama.
Nádherné a zářivé.
 
Jisté ve své kráse
smějí se nám v dálce.
Rády se chychotají
a jejich smích
jako vánek se k nám přiblíží,
jako jemné cinkání.
 
Za hluboké, temné noci
kdy není vidět ani jedna,
ozývá se jejich zpěv,
když hodují
u pana Měsíce.
 
Nádherné jsou,
zrádné a přitom tak bezelstné,
nejedno srdce pukne,
když pohlíží na ně,
když na obloze se leskne
jejich krása.
Autor Světlonosič, 19.09.2012
Přečteno 423x
Tipy 2
Poslední tipující: Anjesis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné

01.10.2012 08:19:17 | Anjesis

myslím že tou anotací zbytečně připravuješ čtenáře na něco co tam nutně nemusí být..nech je ať to posoudí sami :))
a zas tak naivní to nejni :)

19.09.2012 15:38:06 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí