po(od)zimni

po(od)zimni

Anotace: ..

spadl jsem do louže podzimní 

jsem po pás vodou

v zrcadlícím řezu 

a co je vzduchem 

ční nad slepou hladinou 

 

barevné koberce

slepence listí 

tam vítr tančí 

v půlobratech stromů

narozen v nahých korunách 

 

pole .. to zamrzlé jezero 

nesměle vrhá nízké stíny 

na odiv vránám 

hejnům noci

křídlům neslyšným 

 

než první peří zimních mraků 

v souznění k zemi snese se  

vycvičím draky vládce smělé

pro nedospělé 

v klouzavém letu nad lesem 

 

a jen tak ze zvyku

hledám seno v kupce jehel 

to kdyby čerti se mnou 

chtěli šít

Autor poeta, 02.11.2012
Přečteno 401x
Tipy 11
Poslední tipující: Radhuza, Noc17, enigman, Lenka Krásnodvorská, Sarah, střelkyně1, Sio
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mám jedno balení...

05.11.2012 09:05:43 | enigman

Opatruj ho na ještě horší časy :)

05.11.2012 09:08:42 | poeta

Líbí.

Stébélko sena
v jehel kupce
nemohu najít
budu za hlupce

02.11.2012 14:04:18 | Sio

Nebudeš hlupcem
spíš kupcem v sametu
když vezmeš na seno
pár snopů z magnetu

a že tě neznám 2x ahoj :)

02.11.2012 14:08:18 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí