List

List

Anotace: Lyrika, příroda...

List křehký, jarní,
poletoval vzduchem.
Od vánku políben byl táhle.
Pak zazněl tón,
jež nelze vnímat sluchem
a náhle
potůček jej přivítal.
Výhonek unášen byl říčkou.
On hrál si s ní
a ona s ním.
Chíli plul divoce,
snad uchvácen tou hříčkou,
pak zkildnil se
na proudu slunečním.
Bystřina čistá,
moudřila se časem.
Nyní tok mocný
nechtěl si s ním hrát.
Vodopád bělostný
vábil jej svým hlasem.
On zmocniv se jej,
lístek roztrhal...
Autor kruppe, 14.01.2007
Přečteno 434x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to něžné, pěkné a možná je v tom skryt i jiný význam?

14.01.2007 15:24:00 | Lazuri

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí