Ledová královna

Ledová královna

Anotace: Ze Smrku zasypaného sněhem.

Zmrzlé konečky prstů, co nejdou zahřát,
zlomené srdce, co nebude hned tak tát.
Ledová královna kráčí kupami sněhu,
její dotyk vše mění, z ledu dělá sochu,
možná hledá, kdo by ji vysvobodil,
jizvy na srdci dotekem zahojil…
Smutek ji proměnil v kamenné tělo,
bez citu, smyslu, lásky, prostě všeho.
Kdo jí pomůže z hromady listí,
a v prudkém kopci ruku podá jí?
Samotná v davu kráčí alejí,
hoblinky ledu vrásky jí utváří,
kolem ní se točí roční období,
nemá už sílu utírat si slzy,
sama proplouvá lesy, stráněmi a loukami,
v zimě vše uspává ledovými vánicemi.
Autor Berry, 06.01.2013
Přečteno 944x
Tipy 3
Poslední tipující: V.N.Losinský, Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí